Leta i den här bloggen

tisdag 29 juni 2021

Skapelse och evolution

Skapelse och evolution är en mycket intressant och givande bok fastän den ger bara en inblick. Fyra kristna män diskuterar om skapelsen och evolutionen med stor respekt för varandra fast de ser väldigt olika på hur Gud skapat världen.  Göran Schmidt tror på ungjordskreationism, Krister Renard på gammaljordskreationism, Sebastian Ibstedts en ID-vänlig teistisk evolution och Lars Gunther har n teistisk evolutions syn.

Var och en presenterar sin syn och sedan får de andra ge kritik och ta upp problemen kring det synsättet och till sist så svarar man på den kritik man fått. Det gör att boken består av fyra delar där var och ens syn då tas upp. Det var och en av dem är överens om är att skapelsefrågan är ingen frälsningsfråga utan det är Jesus som är det viktiga och att Bibeln är Guds ord. 

Eftersom man är tvungen att begränsa vad var och en skriver och kritiken så att inte boken skulle svälla ut i det oändliga så blir det ju bara en inblick i varje åsikt och syn. Men eftersom de är medvetna om det så kan man också gå in på deras hemsidor om man vill fördjupa sig i diskussionen och de olika problemen medan man läser boken. Boken fungerar som en introduktion till något större och djupare. 

Boken var en mycket positiv läsupplevelse och man får se att vi troende inte alltid ser och tycker likadant och diskussionen och forskningen kring naturen, jorden och universum kommer nog att pågå och ställa nya frågor så länge vi människor vandrar här på jorden.    


https://apologiaforlag.se/format/bocker/fyra-kristna-diskuterar-skapelse-och-evoluti 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar