Leta i den här bloggen

måndag 5 juli 2021

Irans stora väckelse

 

Hormoz Shariats berättelse är fantastiskt intressant. Man hör ju så mycket om Iran. Man minns när kungen störtades i slutet av sjuttiotalet och det var prästerskapet som tog över. Kriget med Irak. Vilka spänningar det i dag finns mellan Iran och USA och mellan Iran och Saudiarabien. Och Irans ständiga tal om att skaffa atombomber och utplåna Israel. 

Hormoz Shariat, själv från Iran, bok är verkligen en ögonöppnare som får en att börja se annorlunda på landet. Han berättar t.ex. att Iranier älskar USA för filmsnuttarna där vi ser folk skriker död åt Amerika och bränner USA:s flagga och trampar på den är statstjänstemän som är utkommenderade att göra det. Iranierna är inte araber utan perser. Och det står väldigt mycket om Iran/Persien i Bibeln och att det nu är många Iranier som kommer till tro på Jesus beror på att de är så trötta på Islam som inte ger dem någonting och är en makt religion.

Först berättar Hormoz om sitt eget liv, hur han lämnar Iran och kommer till tro, sedan berättar han i del två hur profeten Jeremias ord i 49:34-39 handlar om Iran och att Iran ska bli en kristen nation. Det kommer att ske många hemska saker i Iran innan Islams ande är bruten och mullorna borta från makten och iranierna kommer att få leva som kristna och välsigna omvärlden och framför allt Israel, men det kommer att ske. Sedan avslutar han i den tredje delen med Irans framtid. 

Hormoz Shariat har grundat församlingar för Iranier i USA och sänder via satellit tv program över mellanöstern och han kallas för "Irans Billy Graham". 


2 kommentarer:

  1. Westcott scissors titanium
    These are premium quality stainless steel blades. These blades have titanium damascus unique features and titanium belt buckle are beautifully crafted. ford edge titanium This product is used in every shop! Rating: 4 · titanium white dominus ‎6 votes · ‎$37.99 · ‎In 2020 ford ecosport titanium stock

    SvaraRadera