Leta i den här bloggen

torsdag 28 mars 2019

Lejonets märke

Det här är en mycket omfattande roman trilogi av den amerikanska författaren Francine Rivers. Vi får följa den judiska flickan Hadassas resa från Jerusalems förstörelse år 70 e kr och till att bli slav. Vi får möta romerska syskonen Julia och Marcus och deras familj som köper Hadassa. I den nya hårda tillvaron som slavinna så klamrar hon sig fast vid sin tro på den levande Guden.
Hadassas liv utmanas mycket av Julias sätt att leva, Marcus fascination och förälskelse i henne. Hennes ödmjukhet och tro är både en styrka och ett hinder.

När Marcus sörjer över att ha förlorat Hadassa som han tror är död lämnar han Roms lyx och beger sig till rikets mer avlägsna delar. Han söker efter hennes gud för att ställa honom till svars för hennes död. Vi får också möta den germanske krigaren Atretes som varit gladiator men blivit en fri man. Han gör allt för att hitta sin son. Då han äntligen hittar honom så blir det inte lätt att få honom från den starka och sköna Rispa som skött om sonen.

En intressant och mastodont berättelse som utspelar sig under församlingens första tid. Väl skrivet av den prisbelönta författaren Francine Rivers som många säkert läst något av eftersom flera av hennes böcker är översatta till svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar