Leta i den här bloggen

lördag 22 juni 2019

Bekänna färg


Det är ett gediget verk och ett bra verktyg för alla som redaktörerna Olof Edsinger och Ray Baker fått ihop med Bekänna färg - Kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld. Jag hoppas att alla inom våra kyrkor men också utanför dem skulle läsa boken och inleda en dialog med varandra. För boken har potentialen att kunna skapa dialog.

Det är komplexa frågor vi rör oss med då det gäller människans sexualitet. Men här får vi veta vad Gamla testamentet säger i frågan om homosexualitet, vad Paulus säger i Romarbrevet och vilken kroppsteologi Paulus har i en kommentar till Första Korintierbrevet. Men olika vetenskapliga teorier inom det biologiska, psykologiska och sociologiska tas också fram. Även hur man såg på homosexualiteten i den antika världen och genom historien.

Allting varvas med personers vittnesbörd om sin kamp kring sin sexualitet och hur de tacklar den. Vi får också del av hur man försöker bemöta hbtq personer i olika församlingar.
Jag tycker att man lyckas med att beröra de här svåra frågorna från olika vinklar utan att peka finger, utesluta eller fördöma någon, man har en öppen ödmjukhet inför hur komplext allt är.

Tack för boken Apologia, Olof och Ray.

https://apologiaforlag.se/format/bocker/bekanna-farg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar