Leta i den här bloggen

onsdag 26 juni 2019

Drömvandraren


Det här var riktigt rolig läsning. Vad menar jag med det? Jo, god läsning, givande läsning, intressant läsning av en bra roman, en bladvändare.

Adam är en Youtuber som gillar äventyr och utmaningar. Men så händer det som inte får hända, han förolyckas och skadas allvarligt och hamnar i koma. När han sedan vaknar minns han inget av sitt tidigare liv, allt och alla är borta. Men småningom så kommer drömmarna, de är tydliga och det han drömt händer på riktigt...
Allt det som sker är så märkligt. Han får möjlighet att tala med Natanael som är pastor och vi skymtar också Carl som har erfarenhet av drömmar. Natanael och Carl har vi mött i Tomas Wallengrens två tidigare romaner Drömmen om Kalifornien och I skuggan av Hollywood.

Den här berättelsen, där vi också får möta Adams flickvän före olyckan Jenny och Katie som har haft ett besvärligt liv, så är en berättelse om försoning och helande. Att försonas med livet och det förflutna och förlåta det som varit och människor som varit inblandade. Och att vi har en förlåtande Gud som vill försonas med oss.

Adam i romanen har fått en speciell gåva. Tomas Wallengren har också fått en gåva han funnit och lärt och lär sig att använda mer och mer. Det är inte alla förunnat att kunna skriva om frälsning, andliga sanningar och andlig verklighet i romanens form utan att stöta bort någon eller att det får ett löjlighetens skimmer över sig.
Det skulle inte förvåna mig om Tomas får höra om att hans böcker hjälpt många att bli hela, fria, fyllda med hopp och att de återvänt till Gud. Hans böcker kan läsas av troende, sökare och de som lämnat tron och kyrkan av besvikelse. Det är en gåva att kunna skriva så att läsaren märker först mitt i berättelsen att hon tar del av djupt andliga sanningar och inte skräms av det.

Jag tror vi får se ett unikt författarskap växa fram bit för bit. Pastorn och evangelisten Tomas har ett fint redskap att använda sig utav i sitt arbete.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/romaner/dromvandraren-tomas-wallengren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar