Leta i den här bloggen

onsdag 5 juni 2019

Upptäck himlen


Det är en mycket speciell bok med ett speciellt ämne som John Burke skrivit med Upptäck himlen. Grundligt har han studerat nära-döden-upplevelser och de berättelser som folk har kring den upplevelsen. Vad säger Guds löften om himlen och hur stämmer nära-döden-upplevelserna med det Bibeln säger?

Han börjar med att redogöra för några berättelser av dem som varit med om nära-döden-upplevelser, vad som är gemensamt för dem, deras trovärdighet, men också de som har ställt sig skeptiska till upplevelserna får komma till tals. Intressant är vad de som varit blinda hela livet har att berätta då de plötsligt kan se (på andra sidan).

Sedan går han över till att berätta om himlen. Vad vi får veta om himlen i Bibeln och vad de som varit där i sin nära-döden-upplevelse säger om himlen. Burke försöker ge att svar på frågorna, kommer jag att vara mig själv? Hurudan kropp kommer vi att ha? Får vi träffa nära och kära? Hur ser det ut i himlen? Hur är Gud? Vad ska vi göra i all evighet? Är himlen tråkig? Får vi våra husdjur med dit? Änglar är de där? Helvetet finns det? och en hel del annat.
Intressant och tankeväckande, trösterikt och bekräftande. Läsvärt!

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/upptack-himlen-john-burke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar