Leta i den här bloggen

fredag 5 juli 2019

Resan mot Gud


Längtar du efter Gud? Vill du leva ett mer genuint liv än du gör? Vill du upptäcka mer än det du hittills varit med om?

Sam Wohlins ärende till oss är att skapa mer längtan efter Gud. Han berättar om sin egen resa mot Gud. Tar oss med på resa till de första kristnas tid, till Ansgar och hur kristendomen kom till Norden och etablerade sig här för att avsluta resan i vår tid och läget nu.

Jag måste säga att det är märkligt hur Sam kan baka in sin egen berättelse med Bibelns berättelse med historien och vår samtid och på det sättet skapa en längtan efter den Gud som håller historien och våra liv i sin hand. Alla människor kan få vara med om en resa mot Gud eftersom han är den som drar oss till sig.

Han klargör att kristen tro är inte alls är på tillbakagång, det är ett nordiskt och europeiskt fenomen. Kristendomen vinner ny mark i övriga världen varje dag. 100 000 människor blir medlemmar i en kyrka varje dag och varje vecka grundas tusentals nya församlingar. Men inte är Norden och Europa så dött som vi kanske tror, intresset för det andliga finns också här.

"Jag har också försökt förstå hur Gud verkar i världen och hur kristenhetens situation ser ut i ett nytt årtusende. Så jag vädjar - läs min bok som en reseskildring eller en vägrapport - där jag har försökt att ge en bild av det som händer i världen." skriver Sam Wohlin.    

Sam Wohlin är pastor i Pingstkyrkan i Karlstad och har tidigare varit pastor och bibelskolelärare i Pingstförsamlingarna i Jönköping och Norrtälje. Under många år har han skrivit krönikor i tidningarna Dagen, Trons Värld, Hemmets Vän och Pingst.se. Han har tidigare gett ut boken Själens obotliga längtan efter Gud och är medförfattare i ett flertal böcker.



https://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/resan-mot-gud-kristen-i-ett-nytt-artusende-sam-wohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar