Leta i den här bloggen

torsdag 15 augusti 2019

Döda havet stiger


Jerry B. Jenkins böcker har sålt i mer än 70 miljoner exemplar. Här i norden blev han känd med Left Behind-serien som blev både älskad och omdebatterad.
Nu är han tillbaka med en ny serie som han skrivit tillsammans med Dr. Craig Evans som skrivit flera böcker om arkeologi och deltagit i många utgrävningar. Tillsammans lyckas de skapa en riktig thriller eller bladvändare.

Vi får möta familjen Berman på Manhattan som är arkeologer och har en stiftelse som står för kostnaderna av deras arbete. Dottern Nicole är på väg att göra en upptäckt som kommer att kunna förändra världen. Hon hat funnit lämningar av en biblisk patriark som för alltid kommer att skriva om historieböckerna. Men en fiende vill gärna tysta henne och hennes mor blir nedslagen i sitt hem och hamnar på sjukhus...
På samma gång så får vi ta del av födseln av Abram i den forntida staden Ur för 4000 år sedan och hur hans far som kungens närmaste vän räddar honom då han är nyfödd på ett grymt sätt. Två familjer som i olika tider delar en gemensam kamp för sin tro och övertygelse.

https://www.semnos.com/bocker/doda-havet-stiger/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar