Leta i den här bloggen

torsdag 22 augusti 2019

Finns Gud?


Finns Gud? heter den första boken i Apologias serie om Gudsargument. Tanken med serien är att kunna skriva om svåra saker på ett enkelt sätt så att alla ska kunna läsa och förstå. Du och jag som läsare ska få en grundlig genomgång av argumentationen kring Guds existens utifrån vetenskapens rön och filosofiska tankegångar.

Det är Mats Selander & André Juthe som tar sig ann designargumentet utifrån universums finjustering. Den första delen tar upp designargumentet och funderar kring om universum är finjusterat för liv. I den andra delen så tar man upp de vanligaste invändningarna mor design och finjusteringen och i den tredje delen så gör man en fördjupning i frågan. Allt det här hinner man med på 82 sidor.

Människan av idag så har många frågor kring vetenskap och bevis och Apologia så försöker verkligen hjälpa oss med sina böcker att bemöta olika frågor som vi kanske inte vet så mycket om men som kanske intresserar andra. Det fina är att man kan själv läsa för att få veta eller ge en bok åt en vän att läsa om ämnet intresserar just dem. Böckerna är skrivna för att samtalas och diskuteras kring. Så även den här.

https://apologiaforlag.se/format/bocker/finns-gud-om-designargumentet-utifran-universums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar