Leta i den här bloggen

fredag 8 november 2019

Hon trotsade jihad

Esther Ahmad växte upp i Pakistan, med en far som var affärsman och en mor som var hemma med barnen. De hade det ganska väl ställt och hennes pappa var ingen hängiven muslim under hennes barndom utan det var mer mamman som lärde barnen koranen och bönerna. Men en dag så lät pappan skägget växa, han kunde slå mamman ibland och det blev mycket strängare i hemmet med allt. Men också Esther ville lära sig allt hon kunde om koranen och deras tro.

Esther inte bara fördjupade sig i deras tro utan hon fick också studera på universitet och var duktig i allt hon lärde sig. Hon älskade Allah och ville gärna visa sin kärlek till honom med att dö för honom och därför anmälde hon sig till att få skola sig till jihad krigare. Men under samma tid hade hon börjat fundera över varför alla apparater och instrument på sjukhuset och i skolan var gjorda i väst, den förhatliga västvärlden med sina kristna och otrogna som de hatade. Varför använda deras apparater?

Hon började också studera Bibeln och började jämföra bibeln och koranen och såg att koranen hade inga svar på hennes frågor och att få muslimer visste vad som stod i koranen, medan Bibeln var helt annorlunda. Så kommer den dag då hon kommer till tro på Jesus och då vet hon att hon ska dö. Men hennes mor hjälper henne att fly och snart måste hon också fly från Pakistan och småningom så hamnar hon i USA. Esther är en berättelse om en ung kvinna vars liv går från tron på terror till tro på kärleken.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/livsberattelser/hon-trotsade-jihad-esther-ahmad-craig-borlase

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar