Leta i den här bloggen

onsdag 27 november 2019

Mörkret bär stjärnornas ljus


Mörkret bär stjärnornas ljus vilket poetiskt och vackert namn på en roman. En titel som dessutom sitter som hand i handske till romanens innehåll.
Det är märkligt hur Tomas Wallengrens böcker fångar mig som läsare och hur man längtar efter att få dyka in i berättelsen för att se hur det går, då man egentligen behöver göra något annat men sätter det åt sidan.

Mörkret bär stjärnornas ljus är den tredje boken om Carl och Felicia. Nu är de gifta och får åka på en försenad bröllopsresa till Sydafrika. Där besöker de ett barncenter och Carl får för sig att hjälpa dem med datorer och tekniken så det blir en ny resa för honom dit senare. Men innan han åker så går de igenom en djup sorg som tär hårt på dem båda, men de får också glädjas åt sina vänner Miriam och Charlie som funnit varandra. Här lyckas Tomas med att svänga mellan sorg och glädje. Man sitter tårögd med en inre smärta ibland och så ler man glad en stund senare.

Pastor Natanael finns också med och så får vi möta en ny person, Adam, som får stor betydelse för dem. Adam får man veta mera om och lära känna i boken Drömvandraren som står utanför böckerna om Carl och Felicia men som vävs in lite i den här medan Carl och Felicia är med lite i boken som handlar om Adam. Intressant koppling.

Spänning, tårar, glädje, nyfikenhet, längtan, djup, andliga sanningar om livet med Gud. Gör dig bekant med böckerna om Carl och Felicia, njut av musiken som hör till berättelsen (du förstår då du läser böckerna) och missa inte heller Drömvandraren.

https://www.parlanforlag.se/store/p/0/mörkret-bär-stjärnornas-ljus-921460

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar