Leta i den här bloggen

söndag 13 september 2020

Tro ändå!


 Tommy Lilja kanske inte behöver någon närmare presentation. Han har skrivit många böcker, figurerat i tv, känd pastor, har stora kampanjer, bibelskola osv.

Hans senaste bok Tro ändå! Så handlar om vad tro är. Han menar att tron är platsen där det omöjliga blir möjligt. "På samma sätt som den som upplever hopplöshetens kval kan klättra upp med hjälp av tron, behöver den framgångsrike tron för att inte ramla ner!",  för att citera lite av vad boken går ut på. 

Tommy talar om vem som är motståndaren till tro, om Guds löften, om att kunna förlåta sig själv och andra, att vi tror med hjärtat men tvivlar med huvudet, att tron har en övernaturlig effekt, hur viktiga de ord vi uttalar är och vad göra när tron är död. Tommy tar död på många felaktiga uppfattningar som folk har och kanske tagit till sig av det vi kallar trosundervisning. Men på samma gång är det, eller man har känslan av att det är just trosundervisningen han delar. Men är det då en snedvriden tolkning han själv kommer med? eller är det en sundare undervisning om tro? 

Jag tänker inte ge något svar utan läs Tommys bok och fundera själv över det han skriver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar