Leta i den här bloggen

söndag 11 oktober 2020

Dunkelstjärnan


 Dunkelstjärnan vad jag förstår är den första delen eller det första äventyret vi får ta del av i en fantasy serie som heter Kampen om Tusenvärld. Joseph A. Davis debuterade i fantasy genren med serien Markus av Trolyrien och är som sagt nu tillbaka med en saga. 

I Dunkelstjärnan får vi möta tolvåriga Julia hennes lillebror Edvin och flyktingpojken Kasir. Julia ser att det är något speciellt med Kasir och han bär omkring på en målarpensel som det är något konstigt med. Vi får också träffa alkoholisten en mystisk gubbe som egentligen är trubadur men något mera än det. 

En dag så tvingas Julia, Edvin, Kasir och fyllot fly för skuggorna till Kasirs hemland genom en magisk portal. Det visar sig att allt är inte som man tror, inte ens Julia och Edvins pappa, som är död, var den de trodde han var. De fick veta mer om honom ju längre in i äventyret man kommer. 

Det är en otroligt spännande och fin berättelse Joseph ger oss och man får en glimt av hur det kan vara att vara flykting och komma till främmande land och inte förstå kulturen och kunna språket och ingen vet vem man är. Även fast boken riktar sig till de som är i nedre tonåren så är jag glad av jag som vuxen och gubbe får läsa detta fantastiska äventyr. Det finns alltid mycket mörker att kämpa mot visar de fruktansvärda levande skuggorna. Fantasy är en bra berättarform att ta upp olika ämnen på och Joseph A. Davis är skicklig på det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar