Leta i den här bloggen

söndag 2 maj 2021

Allt vackert byggs långsamt

 


Caroline Lekardal var för mig helt okänd och ingen jag hört talas om. Men hon driver Själaro Själavårdscenter tillsammans med sin man Johan. Hon har varit pastor i många år och verksam som själavårdare i två decennier. Allt vackert byggs långsamt är hennes första bok.

Caroline skriver till dem som tror att livet är över på grund av fysisk eller psykisk smärta. Men också till anhöriga som lever med dem som lider och till dem som är nyfikna på en själavårdares liv. Caroline berättar om sitt eget liv och om hur hon kom in på själavården och den grund hon står på i sitt själavårds arbete. 

Caroline har dras med en kronisk ledsjukdom, har känt på utmattning och utbrändhet mitt under aktivt församlingsbygge och fått kämpa för några av sina barn som lidit psykiskt och fysiskt. Så Caroline och hennes familj har gått igenom mycket. Men all denna erfarenhet har också gjort att hon hittat Gud på ett djupare plan och har en förståelse för människor. Men hennes liv och Gudslängtan har också format hennes syn på själavården. Hon skriver: "Själavård är för mig att Gud möter människan genom sitt ord och genom förbönen. Själavården är till för att du ska få hjälp av Gud." 

Det är också det hon förmedlar med sin personliga berättelse att Gud möter människan med sitt ord och då hon ber och att han hjälper och finns där hur än livet ser ut. 

1 kommentar:

  1. Tack! Blir lika förundrad varje gång läsare och författare möts och förstår varandra, då uppstår det vackra. Varmt Tack ! /Caroline

    SvaraRadera