Leta i den här bloggen

söndag 16 september 2018

Apokalypsens agenter


Jag är alltid skeptisk till böcker om Uppenbarelseboken och det är segt att komma igång med läsningen av dem. Så också med Apokalypsens agenter. Den låg där i högen men jag hittade alltid en annan bok att ta istället...
Men vad roligt att få bli överraskad och faktiskt tycka att det finns någon som kan skriva och ge lite nya perspektiv.

Han tar avstamp från den synen att de som tror på Jesus en dag rycks upp i skyn och försvinner från jordens yta och det är då vedermödan börjar. I det kaos som uppstår när miljoner människor försvinner träder snart antikrist fram, den falska profeten och det blir obeskrivliga naturkatastrofer.
Boken inleds med att vi får läsa om då Johannes tar emot dessa märkliga syner som blev det vi kallar Uppenbarelseboken, sedan utforskar han var martyrerna är, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från havet och vilddjuret från jorden, segraren, kungen, domaren och till sist segrarna. David Jeremiah gör allt det här mycket levande eftersom han delat in varje kapitel i två sektioner, först en dramatiserande del och sedan får man läsa om det ställe i Uppenbarelseboken som den bygger på.
Det funktionerar riktigt bra och ger ett djup om det han skriver om gör det lättare att förstå och blir inte så torrt.


https://www.semnos.com/bocker-0/apokalypsens-agenter/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar