Leta i den här bloggen

söndag 23 september 2018

Ateisten som visste för mycket


Det här är den roligaste bok jag läst på ett tag. Den har fått mig att skratta och njuta av den engelska humorn (eller Andys humor). Det är otroligt hur Andy Bannister kan få till det.
Det han skriver om nyateismen och dess påståenden och tankegångar och hur svaga och ohållbara deras argument är kan ju bli så snustorrt när det är akademiker som skriver att en vanlig en inte hänger med i deras briljerande med ord och argument.

Men Andy Bannister han tar ner allt på en allmän nivå, ger exempel och kryddar allt med humor utan att det blir en överdrift och utan att förlora skärpan och tråden i det han skriver om. Det Andy lyfter fram är vad följderna av dåliga argument kan bli, att ateismen också är ett trossystem, varför inte alla gudar och religioner är samma sak, varför vetenskapen inte kan förklara hela verkligheten för att nu nämna några saker.
Briljant! Briljant! är det man kan ropa ut om den här boken. Andy får läsaren att skratta och känna sig klok då han med humorn leker in frågor och svar i våra hjärnor och man börjar känna att jag skulle nog också kunna vara apologet.

Egentligen är boken svår att beskriva, den ska upplevas.

Andy Bannister är en flitigt anlitad föreläsare och författare från England. Han är direktor för Solas Centre for Public Christianity i Dindee, Skottland, och har en doktorsexamen i islamiska studier. Han gillar att klättra i berg, jonglera och gosa med katter (fast inte samtidigt). står det på bokomslaget.

https://apologiaforlag.se/format/bocker/ateisten-som-visste-for-mycket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar