Leta i den här bloggen

torsdag 27 september 2018

Mästarlikt ledarskap


Det här med ledarskap är knepigt. Och när det började talas om det mer och mer för tjugo år sedan så hade jag en känsla av att man tog ledarskaps tankar från affärsvärlden som var mer inriktade på framgång och resultat än på hur man skulle leda en brokig skara människor som frivilligt kom med i ett sammanhang.

Det har nu mera jämnat ut sig och nu kommer en ny typ av ledarskaps böcker skrivna av dem som jobbat många år i församling och som kunnat plocka goda bitar ut många ledarskaps idéer och få in dem i församlingssammanhang.

En ypperlig bok är Hans Janssons Mästarlikt ledarskap. Han fokuserar helt på hur Jesus ledde de tolv lärjungarna och andra som följde honom. Han visar på hur Jesus vann folks förtroende, var Jesus hade sin identitet som ledare, om bön, vision, ödmjukhet, förlåtelse, kärlek och många andra saker som fanns med i Jesu ledarskap.
En mycket härlig och uppfriskande läsning och en bok som borde vara ett måste för alla pastorer och andliga ledare, verksamma och de som är på skolbänken och ska in i kyrkligt arbete.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar