Leta i den här bloggen

torsdag 4 oktober 2018

Tro stavas beroende

Det här är mitt första möte med teologen, författaren och samhällsdebattören Olof Edsinger. Det blev ett intressant möte och jag kommer gärna att möta honom igen.

Tro stavas beroende kom ut första gången 2002 på Libris Förlag och har nu kommit i nytryck på Livets Ords Förlag. Det förstår jag för boken har en stor chans att bli en andlig klassiker. Om den kommer i nytryck om en tio femton år igen skulle det inte förvåna mig.

Olof skriver sunt med båda fötterna på jorden och är djupt bibliskt förankrad. Han hänvisar också till tre personer som betytt mycket i den andliga tradition som han själv växt upp i: Martin Luther, Carl Olof Rosenius och Lina Sandell.
Med Bibelns undervisning om tro och med de tre av dem som betytt mest för väckelserörelserna så vägleder Olof oss genom frågor som vad är tro? vad är otro? vad är tvivel? hur kopplas tro och församling samman? Vad innebär ett liv i seger? Med andra ord så vill han visa på olika aspekter av vad tro är.

Olof själv skriver i slutet av boken, "hela den här boken kan sammanfattas med fyra ord: håll dig nära Jesus." Så sant som det är sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar