Leta i den här bloggen

söndag 24 januari 2021

Det anstötliga evangeliet


 Vilken irriterande bok. Vem tror han att han är denna Mats Selander. Tror han att han vet mera än oss andra och har mer insikt i evangeliet än oss andra. Så irriterad jag blir när han här kommer och väcker mig ur min bekvämlighet och människofruktan. Jag som hade byggt upp ett så skönt evangelium som tar full hänsyn till människan, är ganska så politiskt korrekt, kränker inte någon och bara är så fullt av kärlek och accepterande. Jag som lyckas så bra med att nå människor utan att tala om omvändelse, dom, synd, helvete och annat som är anstötligt.

Trots att man kan bli mycket irriterad på Mats Selander och hans bok känslomässigt så är den enormt viktig. Den är något av en väckarklocka som lyckas med att skapa en längtan i en efter det anstötliga evangeliet. För visst har han rätt när han beskriver hur vårt individualistiska samhälle med jaget/ människan i centrum som den högsta moraliska auktoriteten varit med och fått oss troende att kompromissa bort det som känns anstötligt och svårt. Det predikas säkert mycket evangelium i dag som inte är det evangelium som Jesus predikade.

Hur mycket vi än vill glömma och gömma så är det väldigt stora delar av Nya testamentet som talar om hur viktig omvändelsen är för frälsningen och tron, hur fruktansvärt skadlig synden är och hur den har förstört och förstör oss och att det kommer att komma en evig dom. Vi ska alla dömas om vi vill eller inte. Helvetet är också en sann verklighet vi inte kan gå förbi. Vi kan också fråga oss om vi har några rättigheter inför Gud som har skapat allt och vi lever och andas på grund av hans nåd. 

Det anstötliga evangeliet visar på hur kontroversiell kärnan är i den kristna tron. Hur omvälvande det sanna evangeliet är och hur det skapar avsky hos endel människor medan andra tar det till sig.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar