Leta i den här bloggen

söndag 10 januari 2021

Medan staden sover

 

Författarna är två barndomskamrater; Torbjörn Åhgren är polis och kriminalkommissarie i Göteborg, Torgny Wirén är skol- och ungdomspräst i Jönköping. Det är deras båda yrken som ligger till grund för denna roman eller kriminalroman om man så vill. De har verkligen lyckats skapa en fängslande berättelse.

Vi får möta den unga prästen Rebecca Calderoni, omtyckt, älskad, hjälpsam och med en tragisk bilolycka i sitt förflutna som ligger som en mörk matta över hennes tro och tillit till Gud. Man får också en liten inblick i Rebeccas kollegers liv Urban och Erik. Vi får möta polisen Daniel och hans kollega Ulrika och deras chef Wilson. Alkoholisten och knarkaren Kent och ungdomarna i klostret. Det är många personer som dyker upp i romanen men det fina är att de växer fram mer och mer under historiens gång. Man märker plötsligt att man kommit dem nära och lärt känna och lär känna dem mer och mer. 

Hela historien börjar med att Rebecca får ett samtal om en fest där två av hennes konfirmander förolyckats genom att ta droger av dålig kvalité varav den ena dör. Det som ser ut som en enskild tragisk händelse leder Rebecca mer och mer in i en värld av mörker, ondska och brutalitet. Medan hela tillvaron runt Rebecca rasar samman så tvingas hon också ta itu med sin egen tro, världsbild och syn på människan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar